6. huhtikuuta 2007

Tsaarin kulitsa

  • 50 g hiivaa
  • 6 dl kermaa
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 10 munan keltuaista
  • 20 kardemumman siementä
  • 1 muskottipähkinä
  • maun mukaan rikottuja manteleita, sukaatteja, rusinoita

  1. Sekoita hiiva 2dl lämmintä kermaa, lisää 6 dl jauhoja, sekoita ja jätä kohoamaan.
  2. Sekoita keltuaiset, sokeri, ja voi. Lisää seos taikinaan
  3. Lisää loput jauhot (6dl) , 4 dl kermaa, jauhettu kardemumma, muskotti pähkinä, mantelit, sukaatit ja rusinat.
  4. Vaivaa taikina kunnolla ja jätä kohoamaan.
  5. Kun taikina on kohonnut, painele se ja laita se korkeisiin vuokiin (esim. leivinpaperilla vuorattuihin tyhjiin säilyketölkkeihin noin 1/3 osaa vuoan korkeudesta. Anna nousta.
  6. Voitele munalla ja laita uuniin 200 C paistumaan noin 30-40 min. Peitä tarvittaessa.
  7. Uunista ottamisen jälkeen anna jäähtyä kyljellään.
  8. Koristele

http://www.gotovim.ru/recepts/bake/kulichy/3922.shtml

Ei kommentteja: