29. huhtikuuta 2007

Munkit

  • 100 g margariina
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1/2 pkt (25 g) hiivaa1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 1/2 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
Kypsentämiseen:
  • rypsiöljyä
  1. liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää kanamuna ja sulatettu margariini
  2. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja jauhot. lisää seokseen.
  3. Vaivaa kunnolla kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jos taikina näyttää liian löysältä lisää vähän jauhoja.
  4. Jätä taikina kohoamaan lämpöiseen paikkaan.
  5. Kun taikina on kohonnut tee siitä tasapaksu pötkylä
  6. Jaa pötkylä pariinkymmeneen yhtä isoon osaan ja pyörittele osat pyöreiksi.
  7. Paina sormella reikä keskelle ja venytä rinkula sopivaksi.
  8. Jätä kohoamaan.
  9. Kun rinkulat ovat kohonneet lämmitä paistoöljy 180 C
  10. Laita rinkuloita öljyyn, paista pari minuuttia, käännä kun alapuoli on sopivan ruskea ja paista toista puolta n. minuutti kunnes sekin on kauniin ruskea.
  11. Nosta munkkit öljystä talouspaperin päälle hetkeksi kuivahtamaan
  12. Pyörittele munkit lämpimänä sokerissa

Ei kommentteja: