4. marraskuuta 2006

Pelmenit ála Natalia

Pelmeneitä noin 200 kpl (vähempää ei kannata tehdä)

Ainekset
Taikina
  • 4 munaa
  • 18 dl vehnäjauhoja (noin 1.2 Kg)
  • 3 dl vettä
  • suolaa
Täyte
  • 900g jauhelihaa (esim 400 sika, 400 nauta, 200 lammas)
  • 1 tlk suolaa
  • mustapippuria
  • 5 pientä sipulia
  • yksi pieni valkosipuli (tai puolet isosta) maun mukaan
  • loraus vettä
Kastike
  • Ketsuppia
  • Majoneesia
  • Sinappia
  • Vettä
  • Valkosipulia
Keitinvesi
  • 2 laakerin lehteä
  • Suolaa
  • kokonaisia pippureita

Valmistus
Taikina
  1. riko munat kulhoon, lisää suola ja sekoita haarukalla
  2. lisää lämmin vesi
  3. siivilöi jauhot seokseen vaivaa käsin. ota taikuna kulhosta ja jatka vaivaaista pöydällä noin15 min. Osa jauhosta voi jäädä kulhoon.
  4. kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi
Täyte
  1. jauhelihat kulhoon
  2. suola pippuri
  3. pilko sipulit mahdollisian pieniksi
  4. lisää sipulit kulhoon ja sekoita aluksi haarukalla. lopuksi käsin. lorauta vesitilkka sekaan.
Leipominen
  1. Ota taikunasta vajaan nyrkin kokoinen pala ja kauli se ohueksi levyksi
  2. paina lasilla noin 6cm halkaisiaisia pyöreitä paloja
  3. laita nokare täytettä palan keskelle, taita pala, sulje reunat ja käännä päät yhteen jotta pelmenistä muodostuu pyöreähkö
  4. Pakasta valmiit pelmenit toisistaan erossa esim levinpaperin päällä. Kun pelmenit ovat jäätyneet laita ne tiiviiseen purkkiin tai pussiin jotteivät ne kuivu.
Kastike
  1. Sekoita ainekset kipossa maun mukaan.
Keittäminen
  1. täytä iso kattila vedellä ja laita se kiehumaan
  2. lisää veteen suola, pippurit ja leekerinlehdet
  3. Kun vesi kiehuu lisää jäiset pelmenit (15-25 kpl / henkilö)
  4. keitä noin 15 min siitä kun vesi alkaa uudelleen kiehumaan
  5. Nostele pelmenit lautasille ja voitele ne nokareella voita
  6. Tarjoa heti kastikkeen kera.

Ei kommentteja: